Valokuvaaja Peter Sebastian

Valokuvaus
intohimolla

Valokuvaajan ammatti ei ole vain kuvien ottamista, kuvattavan kohteen valaisemista ja kuvankäsittelyä. Myös kuvattavan parhaat puolet on saatava esiin. Tässä vaiheessa mukaan astuu myös asenne ja fiilis.

Biografia

Valokuvaaja Peter Sebastian

Kuvaajan esittely

Kovaa naurava unelmoija, Latte Macchiatoon ja kuntoiluun addiktoitunut positiivari, joka rakastaa uuden oppimista. Näin voisin kuvailla itseäni.

Pienestä lähtien päässä pyöri haave: oma yritystoiminta. ”Lakkaa haaveksimasta” sain kuulla melko usein jo pienenä ja sehän vain lisäsi innostusta ryhtyä isompana yrittäjäksi. Onneksi oma perhe kuitenkin ymmärsi ja suvussa on aina ollut moniakin yrittäjiä. Vihdoin 18 vuotta täytettyäni päätin riskillä toteuttaa unelman ja perustaa oman yrityksen. Pian tulikin muutto Joensuusta Turkuun, josta löytyi sopivat tilat omaa studiota varten. Siitä alkoi tarina, joka on opettanut kaikenlaista yrittämisestä ja elämästä.

Luonteeltani olen peruspositiivinen ja (kuulemma) helposti lähestyttävä, joten tykkään että kuvaustilanteessa on rento ja hyvä meininki. Kun kaikilla on kivaa, jokainen onnistuu kuvissa omana itsenään.

Mulla on halu tuottaa asiakkaille lisäarvoa heille yksilöityjen korkealaatuisten valokuvien avulla ja tuoda esille kuvattava parhaalla mahdollisella tavalla. Oli kyseessä yksityishenkilö, brändi, palvelu, tuote tai vaikka liiketila. Mikä on paras ottamani valokuva? Yleensä lähden toteuttamaan toimeksiantoa sillä fiiliksellä, että tässä kuvauksessa on nyt tultava paras koskaan ottamani kuva. Ainiin ja tekstin alkuun voisi kai lisätä sanan perfektionisti. 😀 Ainakin välillä sitä tuppaa olemaan itseään ja omaa työskentelyään kohtaan melkoisen ankara ja kunnianhimoinen.

Jokaisessa keississä on omat haasteensa ja se tässä ammatissa onkin parasta. Ottamiani kuvia päätyy kaupunkien mainostauluihin, bussien kylkiin, erilaisiin lehtiin, esitteisiin, televisioon, internetiin, someen, vuosikertomuksiin, kirjoihin, kotien seinille ja monenlaiseen käyttöön. Kuvilleni asetetut kriteerit on yleensä melkoisen korkeat, joten panostan jatkuvaan kehittymiseen kouluttamalla itseäni intohimoisesti ja investoimalla korkealaatuisiin laitteisiin ja työkaluihin. 

Haluan olla kustannustehokas ja joustava yhteistyökumppani. Yleensä parasta onkin pitkäikäinen yhteistyö asiakkaiden kanssa.

Valokuvaus on toteutettavissa oikeastaan missä tahansa. Keikoilla mukana kulkee kalustoa kamerarungoista akkukäyttöisiin studiovaloihin. Ja Turussa sijaitseva valokuvastudioni soveltuu monenlaisiin kuvaustarpeisiin. Studiolla on kaikenlaisia valaisimia erilaisten tunnelmien luomiseen, valkoinen viisi metriä leveä mainoskuvatausta ja muita taustoja. Lisäksi löytyy green screen, tuulikone ja savukone.

Tarvittaessa myös ammattitaitoisen tiimin kokoaminen onnistuu. Verkostosta löytyy päteviä malleja, meikkaajia, kampaajia ja stailaajia. Kun välillä tulee kuvauksia,  joissa noiden alojen ammattilaisia tarvitaan.

Ja vielä niistä lukuisista yrittäjyyteen liittyvistä varoituksista, mitä yleisesti sain jo lapsena kuulla… Onneksi kuitenkin uskalsin lähteä tälle matkalle. Se on ollut usein myös haastavaa enkä kiellä, ettenkö välillä olisi ollut myös hyvin uupunut ja yrittäjyyden lopettamisen partaalla.

Oon kuitenkin aina uskonut siihen, että sinnikkyys ja kova työ palkitaan. Ennemmin tai myöhemmin.

Nyt olen työskennellyt kokopäiväisenä yrittäjänä valokuvausalalla 12 vuoden ajan. Nykyään olenkin äärimmäisen kiitollinen siitä, että saan tehdä just sellaista työtä mitä rakastan ja vieläpä todella upeiden yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa.

Mutta hei, mikä on Teidän tarina? Olisi hienoa päästä tekemään yhteistyöllä upeita juttuja!

Studiolla haaveilemassa

Valmistautumassa Suomen Pankin ryhmäkuvaukseen

Katso video

Näyttelijä Anu Sinisalo kuvattavana Aleksanterin Teatterissa mainosjulisteeseen. Taustalla näyttelijä Kalle Lamberg ja kampaaja-maskeeraaja Minna Pilvinen.

Kannettava studioni pystytettynä 6000 neliön tehtaalla

Muutamia asiakkaita, joille olen kuvannut:

Vieritä ylös