Nostalginen rippikuvaus Turussa kauniissa aamuauringossa hevosen kanssa – kuvattavana sama malli kuin lapsikuvauksessa 10 vuotta sitten

Valokuvaaja Peter Sebastian

Kuvasin Vilman ja Diegon kauniissa Turun aamuauringossa. Se on aina parasta, kun kuvissa yhdistyy kuvattavalle rakas harrastus tai lemmikki.

Valokuvaajana on kunnia-asia olla mukana perheen tärkeissä elämänvaiheissa. On hauskaa muistella aikaa, kun kuvasin Vilmaa noin 10 vuotta sitten perhekuvauksen yhteydessä. Olen saanut tehdä vuosien aikana samalle perheelle hääkuvauksen, perhekuvauksen, pari lapsikuvausta ja nyt viimeisimpänä rippikuvauksen. Uskomatonta miten äkkiä lapset ja nuoret kasvaa. Siinä samalla sen huomaa, miten nopeasti omakin nuoruus on vierähtänyt yrittäjänä ja valokuvaajana.

Vilma kuvattuna perhekuvauksen yhteydessä noin 10 vuotta aikaisemmin perheen leikkimökin terassilla. Tämä oli ensimmäisiä kertoja, kun käytin miljöökuvauksissa kannettavaa studiolaitteistoa. Eli valonlähteenä myös tässä kuvassa toimi täysin manuaalisesti säätämäni studiovalot. Halusin jo tuolloin aina kuvata täysin omilla säädöillä ja asetuksilla ilman minkäänlaista automatiikkaa.

Muistan tämän hauskan kuvauksen kuin eilisen. Siihen aikaan kannettava studiolaitteistoni oli melko painava kuljetettava. 400-wattisten Elinchrom studiosalamoiden virtalähteenä toimi lähes 10 kiloinen ulkomailta tilaamani generaattori, joka kulki yleensä mukana kuvauksissa. Paljon on tekniikka kehittynyt niiltä ajoilta ja laitteet keventyneet.

Tuohon aikaan käytin usein myös miljöökuvauksissa akkukäyttöistä savukonetta. Ainiin ja salamoiden edessä värifilttereitä. Okei tämä tekniikasta ja laitteista, eli menen takaisin asiaan. 😀

Diego oli seuraavana aamuna lähdössä uusille omistajille, joten tiesin jo ennen kuvausta että haikeaa jäähyväisten sävyttämää fiilistä on varmasti luvassa.

Vaikka lämpötila taisi olla hieman pakkasen puolella, molemmat mallit olivat erittäin sisukkaita eivätkä valittaneet kertaakaan.

Meinasipa taas erityisherkällä kameramiehellä vähän silmät kostua. Eikä se johtunut tuulesta tai kylmästä säästä

”Timantit ovat naiset parhaita ystäviä” sanotaan. Luulenpa silti, että tuon sitaatin keksijällä ei ollut omaa hevosta tai lemmikkiä.

Minkälaisia kuvia Sinä haluaisit, olisiko kuvissa mukana kenties jotain rakkaaseen harrastukseen liittyvää tai tulisitko kuvaan lemmikin kanssa?

Jaa tämä postaus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Peter Sebastian

Peter Sebastian

Elämästä inspiroituva ja pienistä arkisista asioista iloa saava herkkäsieluinen hetkessä eläjä, joka etsii jatkuvasti positiivista tästä melko kovastakin businessmaailmasta. Kannustaa jokaista löytämään oman juttunsa ja tekemään sitä, mitä rakastaa. Yli 12 vuotta yrittäjänä. Valokuvaaja Turku - Helsinki alueella ja kuvaa missä tahansa muuallakin.

Vieritä ylös